Gönen'in Yolu Açık

Gönen

Gönen Belediyesi tarafından başlatılan bir çok hizmetin yapımı aynı anda devam ediyor.

Gönen Belediyesi tarafından başlatılan birçok hizmetin yapımı aynı anda devam ediyor. Tamamen yenilenen araç ve iş makinesi parkuru da bunda en önemli rolü oynuyor.

Kanalizasyon yenileme çalışmaları ile şehrin alt yapısını tamamen elden geçirerek gerekli önlemleri alan Gönen Belediyesi’nin önemli çalışmalarından biri de Plevne Meydan Düzenlemesi. Düzenleme ile birlikte meydanı çepeçevre saran yollarda da yenileme çalışmaları sürüyor.

Bir diğer önemli çalışma ise çevre yollarında gerçekleştiriliyor. Ekipler, ilk etapta şehir içi trafiği rahatlatmak adına tek şerit olarak açılan 5800 metrelik çevre yolunun ikinci şerit çalışmalarını sürdürüyorlar. Tüm bu çalışmalarla birlikte ilçeye çok büyük hizmetler kazandıran Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, kanalizasyon konusunda tüm alt yapının elden geçtiğini, yağmur suyu hattı çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, Plevne Meydan Düzenlemesi çalışmalarına ağırlık verildiğini söyledi. Başkan Yakar, yapımı süren hizmetlerden olan çevre yolu çalışmalarının ise peyderpey süreceğini ifade etti.

Alt yapıya yatırım her dalda kazandırıyor. Şehirlerin alt yapısı da işte tam böyle bir şey. 2004 yılında göreve gelen ve 2009’daki seçimlerde güven tazeleyen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar’ın ilk icraatları arasında yer alan makine parkuru yenilemesi, uzun vadede ilk ve en çok kazandıran hizmet oldu.

Şehrin tüm alt yapı çalışmalarından kullanılan iş makineleri kesintisiz hizmetin sunulmasında önemli bir yer tuttu. Kanalizasyon başta olmak üzere şehir şebeke hattı yenilemesi ile alt yapı çalışmaları başlatıldı ve bugün nerdeyse tamamlanmış durumda.

Bunun da ötesinde yağmur suyu bertaraf hattı da ciddi manada gerçekleştiriliyor. Üstelik tüm bu çalışmalarda kullanılan beton borular Gönen Belediyesi’nin şantiyesinde üretiliyor.

Bu çalışmalarda iş makineleri kendilerini amorti ettikleri gibi hala hizmet manasında kazandırmaya devam ediyorlar. Üstelik aynı fonksiyona sahip makinelerden birkaç tane olunca birçok hizmet de aynı anda gerçekleştirilebiliyor.

Mobese sisteminin kurulmasında da belediyeye ait iş makineleri kullanıldı. Bunun yanı sıra Müftü Şevket Caddesi’nde devam eden yol, yağmur suyu kanalı ve kaldırım yapımı yine bu makinelerle yapılıyor.

Toplamda 11 kilometre yeni yol

Gönen Belediyesi’nin geleceğe dair en önemli çalışmalarından biri de hiç şüphesiz çevre yolları. Belediye mevcut yolların bakım ve onarımı ile sınırlı kalmayıp, tam 11 bin metre uzunluğunda yeni yol açtı. Açılan çevre yolu şehir içi trafiği rahatlatmak adına tek şeritli olarak tamamlandı ve hizmete sokuldu.

Açılan bu yeni yol, 100. Yıl Mahallesi’ne, yeni hastaneye, kapalı pazaryerine, spor tesislerine, hayvan pazarına ve küçük sanayiye kesintisiz ulaşımı sağladı. Yolun ikinci şerit çalışmaları ise yine belediye tarafından peyderpey sürdürülüyor. Şehrin Bandırma tarafından girişinde yer alan kavşaktan itibaren yeni hastane tarafına dönen yolun ikinci şerit çalışmaları 100. Yıl Kavşağı’nı da kapsayacak şekilde tamamlandı.

Islah edilen Sabuncu Deresi’nin geçtiği güzergâhta da yol çalışması gerçekleştiren ekipler, ara bağlantı yolları ile birlikte yalnızca burada yaklaşık 3 bin metre yol açtılar. 100. Yıl Kavşağı’ndan başlayarak yeni hastaneye devam eden çevre yolunun 1200 metrelik ikinci şerit çalışmalarına da aralıklarla devam edileceğini söyleyen Başkan Yakar, “Gönen Köprüsü’nden itibaren Hasanbey’e doğru genişletme çalışmalarımızı yıllar öncesinden tamamladık ve alt yapısını oluşturduk.

Belediyemiz imkânları ile gerçekleşen bu çalışmalar sayesinde ilçemize yeni ve geniş yollar kazandırdık. Ulaşım konusunda diğer eksiklikleri de kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturmak için planlamalarımız devam ediyor” dedi.

 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı